Gout de France 2017

MENU

ΣΑΛΑΤΕΣ

  • Σαλάτα με παντζάρι, ρόκα baby, ψητό κατσικίσιο τυρί chevre και κουκουνάρι. Ντρέσινγκ με ελαιόλαδο, βαλσάμικο, μαυροδάφνη και μέλι
  • Σαλάτα με blue cheese, πράσινη ανάμεικτη, με κόκκινο σταφύλι, άισμπερκ και καρύδι pecan. Ντρέσινγκ με ελαιόλαδο, λεμόνι, μουστάρδα, πετιμέζι και φασκόμηλο
  • Σαλάτα Λιονέζ, πράσινη ανάμεικτη με κρουτόν, μπέϊκον, κρεμμυδάκι φρέσκο και αυγό ποσέ. Ντρέσινγκ, ελαιόλαδο, ξίδι από κόκκινο κρασί και σιναπόσπορους

ΟΡΕΚΤΙΚΑ

  • Κροκ μεσιέ καπνιστού σολομού
  • Μανιτάρια porto bello με καραμελωμένα κρεμμύδια, camembert και ξίδι βαλσάμικο, αρωματισμένο με λάδι τρούφας
  • Κατσικίσιο τυρί chevre, γκρατινέ με παρμεζάνα και μαρμελάδα σύκου “κονφί” με μαυροδάφνη
  • Πλατό γαλλικών τυριών με φρούτα, chevre, mondier, brie
  • Κις λωρέν με μπέικον

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

  • Φιλέτο μόσχου με σάλτσα δαμάσκηνο και κονιάκ Ναpoleon. Συνοδεύεται από ριζότο γκρατινέ με ζωμό κονσομέ
  • Φιλέτο πάπιας στήθος καπνιστό, μαριναρισμένο σε κρασί Bordeaux με κεδροκούκουτσα και φύλλα δάφνης. Συνοδεύεται από baby λαχανικά βουτύρου
  • Μπουτάκι πάπιας “κονφί” με πατατούλες baby, ψημένες στο λίπος της και σως μουστάρδας μούστου με μαγιονέζα
  • Ψαρονέφρι Σατομπριάν
  • Σολομός φρέσκος, ψητός, με πράσινο πιπέρι. Συνοδεύεται από
    σπανάκι με σπαράγγια και cream fraise αρωματισμένη με
    μουστάρδα ντιζόν
  • Ταλιάτα, μοσχαρίσια κόντρα χωρίς οστό, με σως “Μπεαρναίζ”
  • Κοτόπουλο μπούτι ξεκοκαλισμένο με σως εστραγκόν. Συνοδεύεται από ρύζι basmati
  • Γλώσσες Νορμανδίας με γαρίδες, μύδια και μανιτάρια

ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ

  • Τάρτα Τατέν με παγωτό βανίλια
  • Μιλφέιγ με πατισερί και φράουλες